KO JE MIODRAG MIŠIĆ?

Miodrag Mišić završio je Pravni fakultet Univerziteta u Nišu 1998.godine.
Radeći u Ministarstvu odbrane, pripravnički staž obavio je na pravnim poslovima u Vojnom tužilaštvu, Vojnom pravobranilaštvu i u Vojnom sudu u Nišu. Učestvovao je u radu na brojnim složenim i pravno osteljivim predmetima u ovim institucijam, i tokom rata 1999.godine al i nakon njegovog završetka. Pravosudni ispit položio je 2000.godine.
Te iste godine započinje diplomatsku karijeru u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije gde je i završio Diplomatsku akademiju 2001.
Tokom 15 godina diplomatske karijere, obavljao je različite dužnosti na pravnim, ekonomskim, političkim i poslovima bezbednosti u zemlji – kao Savetnik za spoljnu politiku Predsednika Komiteta Savezne Vlade za odnose sa KFOR i UNMIK 2001.godine, a potom u ambasadama: u Bagdadu, Republika Irak (2002 -2004), Damasku, Sirijska Arapska Republika (2004 – 2009), odakle je na nerezidencijalnoj osnovi radio i u Amanu, Hašemitska Kraljevina Jordan i Bejrutu, Republika Liban (2005 – 2009), te u Saveznoj Republici Nemačkoj u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Štutgartu (2011 -2013) i u Ambasadi Republike Srbije u Berlinu (2013 – 2015). Tokom rada u Ambasadi Republike Srbije u Berlinu imao je čast da bude najviši diplomatski predstavnik zemlje u Saveznoj Republici Nemačkoj.
Napustivši Ministarstvo spoljnih poslova, dalju karijeru je nastavio, obavljajući pravne poslove za građevinske firme u Srbiji kao i naftne kompanije u Iraku (Autonomni region Kurdistan).
Govori engleski, nemački i španski jezik.
Oženjen je i ima jedno dete.